Home NieuwsPro golfers WITB: De What’s in the Bag van Rory McIlroy

WITB: De What’s in the Bag van Rory McIlroy

door Yannick
2 minuten leestijd
WITB welke club gebruikt Rory McIlroy

Rory McIlroy is een professionele golfer die meerdere prestigieuze toernooien op zijn naam heeft staan. Waaronder vier Majors: het US Open in 2011, het PGA Championship in 2012 en 2014, en het Open Championship in 2014. Hij staat bekend om zijn krachtige drives en indrukwekkende prestaties op de golfbaan. Op moment van schrijven staat hij tweede op de PGA Tour wereldranglijst.

De clubs van McIlroy

Driver

Wat betreft zijn driver gebruikt Rory McIlroy de TaylorMade Stealth 2 Plus met een loft van 9 graden. In maart 2023 heeft hij de shaft van zijn driver vervangen door een Fujikura Ventus Blue TR 6 X om meer spin te krijgen met zijn verkorte 44-inch shaft.

Fairway Woods

Rory gebruikt twee TaylorMade Stealth 2 Plus fairway woods met 15 en 19 graden loft. Zijn 5-wood wisselt hij regelmatig af door een ijzer-2, ijzer-3 of een hybride. Hij heeft ook af en toe een TayorMade Rescue gebruikt, maar momenteel gebruikt hij voornamelijk de twee fairway woods.

Iizers

Rory had een set TaylorMade P7MB’s en ook een set P730’s, voordat hij terugging naar Rors Proto’s met een uniek profiel. De Rors Proto’s worden ook door andere prominente spelers gebruikt zoals Dustin Johnson en Justin Rose.

Wedges

Na jarenlang TaylorMade MG2’s en MG3’s gebruikt te hebben schakelde Rory begin 2023 over naar Titleist Vokey wedges. Waaronder een Vokey SM9 van 54 of 55 graden en een Vokey WedgeWorks prototype van 58 graden of 59 graden. Hij heeft zijn wedges uitgerust met Project X 6.5 shafts en zijn ijzers met de stijvere Project X 7.0.

Putter

Rory’s schakelde tijdens de Olympische Spelen van 2021 over van een Scotty Cameron 009M ontwerp naar een TaylorMade Spide X Hydroblast putter. Hij gebruikte ook tijdelijk de TaylorMade Spider X tijdens de 2021 FedEx Cup Playoffs. Het ziet ernaar uit dat dit zo blijft en in september vorig jaar erkende McIlroy in een interview dat hij behoefte had aan een iets meer vergevingsgezinde putter.

De nieuwe golfballen

Rory’s overstap naar de nieuwe TP5x golfbal was een belangrijke factor in het optimaliseren van de prestaties van zijn fairway woods. Deze nieuwe golfballen hebben minder spin maar houden ze wel langer vast.

You may also like

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Aanvaarden Meer info