Home Gear Alle golfuitrusting op een rijtje

Alle golfuitrusting op een rijtje

Alle golf gear dat je kan kopen om een full-stack uitrusting te hebben

door Yannick
11 minuten leestijd
Alle golfuitrusting van beginner tot gevorderd

Hier is een lijst van items die een golfer zou kunnen toevoegen aan zijn uitrusting om zijn spel te verbeteren:

Must have golf uitrusting

Een set golfclubs

Een goede set clubs is essentieel voor elke golfer. Pro’s mogen er 14 meenemen, als beginner heb je er minstens 3 nodig. Je breidt je golftas uit naarmate je niveau stijgt.

Kies voor clubs van hoge kwaliteit die bij jouw speelstijl passen. Hoogwaardige clubs zijn gemaakt van betere materialen en hebben meer geavanceerde ontwerpen. Deze kunnen een aanzienlijk verschil maken in de prestaties en het gevoel van de clubs.

Een basis set bestaat uit woods, irons, wedges en een putter. Merken zoals Titleist, Callaway, TaylorMade en Ping zijn bekend om hun kwaliteit en bieden clubs in verschillende prijscategorieën, variërend van €200 voor beginnersets tot €2000 of meer voor professionele sets.

Een goede driver

Goed beginnen doe je met je favoriete driver. Je keuze hangt af van je golfniveau, voorkeur in merk, maar vooral het beschikbare budget.

Enkele woods

Woods zijn ontworpen voor lange slagen vanaf de tee of fairway. Ze zijn meestal gemaakt van titanium of composietmaterialen, wat zorgt voor meer kracht en vergevingsgezindheid.

Duurdere woods hebben vaak verstelbare gewichten en hosel-instellingen om de balvlucht aan te passen.

Wood golfclubs variëren van €50 voor instapmodellen tot €500 of meer voor topmodellen. Enkele bekende merken zijn Callaway, TaylorMade, Titleist en Cobra.

Enkele irons

Irons worden gebruikt voor allerlei slagen op de baan, van lange approaches tot korte chips. Ze zijn meestal gemaakt van roestvrij staal of gesmeed koolstofstaal. Het verschil met duurdere modellen is dat ze beter presteren en meer gevoel bieden voor de golfer.

Prijzen voor een set irons variëren van €200 voor instapmodellen tot €1000 of meer voor high-end sets van merken zoals Mizuno, Ping, Titleist en Callaway.

Enkele wedges

Wedges zijn speciale irons die worden gebruikt voor korte slagen rond de green, zoals chips, pitches en bunker shots. Je gebruikt ze dus vaak wanneer je uit de problemen wil geraken. Hoogwaardige wedges hebben precisie gegroefde clubfaces voor betere spin en controle.

Prijzen voor wedges variëren van €40 voor instapmodellen tot €150 of meer voor premium modellen van merken zoals Titleist Vokey, Callaway, Cleveland en Ping.

Een putter

Een putter wordt gebruikt op de green om de bal in de hole te krijgen. Ze draaien om precisie. Putters zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en ontwerpen, met duurdere modellen die betere balans en gevoel bieden.

Putters variëren van €30 voor instapmodellen tot €400 of meer voor high-end putters van merken zoals Scotty Cameron, Odyssey, TaylorMade en Ping. Bekijk onze putter vergelijking voor beginners en gevorderde golfers.

Een aantal golfballen

Kies voor golfballen die ontworpen zijn voor betere prestaties en controle op de baan. Test en kies een golfbal die past bij jouw spel en niveau. Duurdere golfballen hebben vaak meer geavanceerde dekking en hardheid, wat resulteert in betere afstand, spin en gevoel.

Prijzen variëren van €10 voor goedkopere ballen tot €50 of meer voor high-end modellen van merken zoals Titleist, Callaway, Srixon en TaylorMade.

Tees

Neem je golfballen mee dan heb je ook tees nodig, het kleine opzetje voor de bal. Zorg voor voldoende tees, ze kunnen wel eens kapot gaan.

Duurdere tees zijn vaak gemaakt van milieuvriendelijke materialen of hebben speciale ontwerpen om de balvlucht te optimaliseren. Ze kosten van €2 voor goedkopere tees tot €10 of meer voor premium tees van merken zoals Pride, Champ en Zero Friction.

Balmarkeringen

Speel je een wedstrijd of met vrienden dan heb je ook balmarkering nodig. Gebruik balmarkeringen om je golfballen gemakkelijk te identificeren.

Duurdere balmarkeringen zijn vaak gemaakt van metaal of hoogwaardig kunststof en kunnen worden gegraveerd met initialen of logo’s. Prijzen variëren van €2 voor eenvoudige plastic markeringen tot €20 of meer voor premium metalen markeringen van merken zoals Callaway, Titleist en Golfsmith.

Een golftas om alles te dragen

Een stevige en ruime golftas is belangrijk om al je clubs en accessoires te dragen. Duurdere golftassen zijn gemaakt van betere materialen, hebben meer opbergruimte en bieden extra functies zoals een standaard of draagriemen. Je kan ook een trolley voor je golftas kopen, dan moet je hem niet dragen.

Tassen variëren van €50 voor instapmodellen tot €300 of meer voor high-end tassen van merken zoals Titleist, Callaway, TaylorMade en Ogio.

De juiste kleding

Golf is een speciale sport. Respect voor andere golfers en de golfbaan zijn belangrijk. Daarbij hoort ook een bepaalde golf etiquette en kleding. Hoogwaardige golfkleding is gemaakt van ademende, comfortabele en stijlvolle materialen.

Golfschoenen

Comfortabele en stabiele golfschoenen zijn cruciaal voor een goede swing. Duurdere golfschoenen zijn vaak gemaakt van betere materialen, bieden betere grip en zijn waterdicht.

De kostprijs van golfschoenen variëert tussen €40 voor instapmodellen tot €200 of meer voor high-end schoenen van merken zoals FootJoy, Adidas, Nike en Puma.

Golfhandschoenen

Golfhandschoenen zorgen voor een betere grip en voorkomen blaren. Hoogwaardige handschoenen zijn gemaakt van zacht leer of synthetische materialen en hebben een goede pasvorm.

Handschoenen om te golfen variëren van €10 voor instapmodellen tot €30 of meer voor premium handschoenen van merken zoals FootJoy, Titleist, Callaway en TaylorMade.

must haves golf uitrusting

Good to haves

Regenkleding

Bescherm jezelf tegen de elementen met waterdichte en ademende regenkleding. Duurdere regenkleding is gemaakt van betere materialen en heeft getapete naden voor extra bescherming.

Regenkleding kan variëren van €50 voor instapmodellen tot €200 of meer voor high-end regenkleding van merken zoals Galvin Green, Nike, Adidas en FootJoy.

Rangefinder of GPS-apparaat

Gebruik een rangefinder of GPS-apparaat om afstanden en obstakels op de baan nauwkeurig in te schatten. Duurdere apparaten bieden betere nauwkeurigheid, meer functies en langere batterijduur.

De kostprijs van een rangefinder schommelt tussen €100 voor instapmodellen tot €400 of meer voor geavanceerde modellen van merken zoals Garmin, Bushnell, Leupold en SkyCaddie. Interesse? Lees hier wat meer informatie over welke rangefinders je kan kiezen.

Golfhanddoek

Een golfhanddoek helpt je om je clubs en golfballen schoon te houden. Hoogwaardige handdoeken zijn gemaakt van zachte, absorberende materialen zoals microfiber.

Je betaalt €5 voor eenvoudige handdoeken tot €25 of meer voor premium handdoeken van merken zoals Callaway, Titleist, TaylorMade en Nike.

Divotgereedschap

Wanneer je golft ben je de golfbaan even aan het afhuren. Het is niet van jou, je moet de baan respecteren. Als beginner maak je soms fouten, dat is niet erg, zolang je de fout rechtzet.

Repareer beschadigingen aan de green met een divotgereedschap. Duurdere divotgereedschappen zijn vaak gemaakt van metaal en hebben een ergonomisch ontwerp voor beter gebruiksgemak.

Prijzen variëren van €5 voor eenvoudige plastic modellen tot €20 of meer voor premium metalen gereedschappen van merken zoals Titleist, Callaway en Pitchfix.

Een passende zonnebril

Je golft meestal wanneer de zon schijnt. Bescherm je ogen en verbeter je zicht met een goede zonnebril. Hoogwaardige zonnebrillen bieden betere UV-bescherming en hebben lenzen die speciaal zijn ontworpen voor golf, zoals gepolariseerde of contrastverhogende lenzen.

Zonnebrillen heb je van €30 voor instapmodellen tot €200 of meer voor high-end zonnebrillen van merken zoals Oakley, Maui Jim, Bolle en Tifosi. Dit moet geen speciale golf-zonnebril zijn. Je kiest zelf wat best past bij je golfuitrusting.

Een herbruikbare drinkfles

Heel simpel, golf is een sport. Blijf gehydrateerd op de golfbaan met een handige drinkfles. Drinkflessen zijn vaak gemaakt van roestvrij staal of geïsoleerde materialen om je drankjes langer koud of warm te houden.

Energie- of proteïnerepen

Na enkele uren op de green begint de energie af te nemen. Neem energie- of proteïnerepen mee om je energieniveau op peil te houden. Je keuze hangt af van smaak en ingrediënten. Als pro kan je een groot voordeel halen door scherp te blijven tijdens de laatste holes.

Duurdere repen hebben vaak betere ingrediënten, meer eiwitten en minder toegevoegde suikers. Prijzen variëren van €1 per reep voor eenvoudige repen tot €3 of meer voor premium repen van merken zoals Clif Bar, PowerBar, RXBAR en Kind.

Trolley caddie en andere golf gear

Kan er altijd bij

Trainingshulpmiddelen (eerder voor thuis)

Trainingshulpmiddelen zoals swingtrainers en puttingmatten kunnen je helpen je techniek te verbeteren. Echt goede trainingshulpmiddelen zijn vaak gemaakt van duurzame materialen en zijn ontworpen door golfprofessionals.

Afhankelijk van het product betaal je €15 voor eenvoudige swingtrainers tot €100 of meer voor geavanceerde puttingmatten van merken zoals SKLZ, PuttOut en Eyeline Golf. De prijs hangt nauw samen met de lengte en materialen van de puttingmat. Nog enkele voorbeelden van trainingshulpmiddelen zijn:

  • Impact tape: Helpt bij het analyseren van de impact tussen de club en de bal om een consistente en solide balcontact te bevorderen.
  • Golfswing-analyseapparaten: Meet en analyseert de swingsnelheid, het clubpad en andere belangrijke swingstatistieken om je te helpen je techniek te verbeteren.
  • Chipping netten: Oefent het chippen door de bal in een doelnet te slaan, wat helpt bij het ontwikkelen van nauwkeurigheid en balcontrole.
  • Uitlijningsstokken: Helpt bij het verbeteren van de uitlijning en het pad van de swing, wat leidt tot meer consistentie en nauwkeurigheid.
  • Flexibele as swingtrainers: Helpt bij het ontwikkelen van de juiste swingtempo en het verbeteren van de algemene swingmechanica.
  • Gewichtstrainers: Helpt bij het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen in de spieren die worden gebruikt tijdens de golfswing.
  • Oefengrepen: Helpt bij het ontwikkelen van een correcte en consistente grip, wat essentieel is voor een goede swing.
  • Putting hulpmiddelen: Hulpmiddelen zoals putting spiegels en gate trainers helpen bij het verbeteren van de puttechniek en nauwkeurigheid.
  • Tempo trainers: Helpt bij het ontwikkelen en behouden van een consistent swingtempo voor betere prestaties op de baan.

Door deze trainingshulpmiddelen te combineren met veel oefenen behaal je de beste resultaten. Je zal, net zoals mij, je golftechniek wekelijks vooruit zien gaan.

Paraplu

Bescherm jezelf tegen regen en zon met een stevige golfparaplu. Duurdere golfparaplu’s zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen zoals glasvezel en hebben een grotere overspanning voor betere bescherming. Prijzen variëren van €15 voor instapmodellen tot €50 of meer voor premium paraplu’s van merken zoals Callaway, Titleist en GustBuster.

Zonnebrandcrème en insectenwerend middel

Bescherm je huid tegen de zon en insecten met zonnebrandcrème en insectenwerend middel. Op de golfbaan sta je enorm bloot aan hard zonlicht. Je speelt meestal ook in de dag wanneer de zon hoog staat.

Ook insecten gebruiken dit moment om jou lastig te vallen. Golfen met een zwerm muggen of vliegen rond je zal je spel alleen slechter maken. Een goede insectenwerende spray kan dan wonderen doen.

Golfboek of -app

Leer van de professionals en verbeter je spel met behulp van een golfboek of golfapp. Hoogwaardige boeken en apps zijn geschreven door golfprofessionals en bevatten gedetailleerde instructies en illustraties.

Clubhoofdbeschermers

Clubhoofdbeschermers zijn belangrijk om je golfclubs te beschermen tegen beschadiging tijdens transport. Clubhoofdbeschermers zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen zoals leer en bieden betere bescherming.

Prijzen variëren van €10 voor eenvoudige modellen tot €50 of meer voor premium sets van merken zoals Callaway, Titleist en TaylorMade.

Volledige golfuitrusting

Overdreven luxueus golfen

Je eigen golfkar

Een golfkar helpt je om jezelf en je uitrusting gemakkelijk over de golfbaan te verplaatsen. Duurdere golfkarren zijn vaak voorzien van geavanceerde functies zoals GPS-navigatie, comfortabele stoelen en ingebouwde koelers. Golfkarren in België variëren van €3.000 voor instapmodellen tot €15.000 of meer voor high-end modellen van merken zoals Club Car, E-Z-GO en Yamaha.

Een golfsimulator in huis halen

Een golfsimulator is een luxe trainingshulpmiddel dat je in staat stelt om thuis of op kantoor te oefenen op realistische virtuele golfbanen. De beste golfsimulators bieden nauwkeurige gegevens over je swing en balvlucht, waardoor je gericht kunt werken aan het verbeteren van je spel.

Er zijn goede en minder goede golfsimulators. Prijzen variëren van €3.000 voor instapmodellen tot meer dan €50.000 voor de meest geavanceerde systemen van merken zoals TrackMan, Foresight Sports en SkyTrak.

Golfreizen en -vakanties

Golfreizen zijn een luxe manier om de wereld rond te reizen en tegelijkertijd te genieten van je favoriete sport. Er zijn tal van reisbureaus en touroperators die gespecialiseerd zijn in het organiseren van golfreizen naar beroemde golfbanen over de hele wereld.

Voor een golfvakantie betaal je al snel 3000 euro. Alles hangt af van de bestemming en duur van de reis. De beste golfvakanties kunnen oplopen tot 10 000 euro of meer.

Exclusieve golfclubs membership in België

Lid worden van een exclusieve golfclub is een teken van status en biedt toegang tot eersteklas faciliteiten en golfbanen. Lidmaatschapskosten voor de meest prestigieuze golfclubs kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s per jaar, met initiële inschrijvingskosten die nog hoger kunnen zijn.

De bekendste golfclubs in België zijn de Antwerp International Golf & Country club, Golfclub Mergelhof en de Golf de Durbuy. Ook de Golfclub van het provinciaal domein Puyenbroeck is tegenwoordig zeer populair.

Enkele van de meest exclusieve golfclubs ter wereld zijn Augusta National, Cypress Point en Royal County Down.

Gepersonaliseerde golfaccessoires

Voor de ultieme luxe-ervaring kun je investeren in gepersonaliseerde golfaccessoires zoals:

  • Eigen golfballen met naam of logo
  • Gepersonaliseerde clubs
  • Golftas met eigen naam of team in geborduurd
  • Aangepaste of gesponsorde kleding en golfschoenen
  • Balmarkering en tees

Hoogwaardige merken zoals Titleist, Callaway en TaylorMade bieden personalisatie-opties aan, zodat je je uitrusting kunt aanpassen aan je eigen stijl en voorkeuren. De kostprijs is afhankelijk van het gekozen product en de personalisatie.

Caddieservice

Een professionele caddie kan je spelervaring verbeteren door je te voorzien van waardevolle inzichten en strategieën op de golfbaan.

Caddies zijn vaak beschikbaar op high-end golfbanen en resorts, en hun diensten kunnen variëren van €50 tot €200 of meer per ronde, afhankelijk van de locatie en ervaring van de caddie. Een persoonlijke caddie kan je helpen bij het kiezen van de juiste club, het lezen van greens en het navigeren door de baan.

You may also like

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Aanvaarden Meer info