Home NieuwsPro golfers WITB: de Louis Oosthuizen What’s in the Bag

WITB: de Louis Oosthuizen What’s in the Bag

Met deze clubs en ballen in de golftas gaat Louis de green op

door Yannick
1 minuten leestijd
welke clubs gebruikt louis oosthuizen

Louis Oosthuizen is een professionele golfer uit Zuid-Afrika die onder andere het Open Championship in 2010 in ST. Andrews heeft gewonnen. Oosthuizen gebruikt voornamelijk materiaal van Ping en staat bekend om zijn vloeiende swing en uitstekende techniek. Laten we een kijkje nemen wat er recentelijk in zijn golfzak zat.

Met deze golfclubs speelt Oosthuizen

Driver

Oosthuizen gebruikt normaalgezien een Ping G400 driver met een loft van 9 graden. In het verleden is hij ook al gespot geweest met een Ping G425 driver. De shafts zijn driver is de Project X HZRDUS Smoke Blue RDX 60 TX.

Fairway Woods

Louis heeft de afgelopen jaren verschillende fairway woods in zijn tas gehad. Hij heeft een Ping G425 3-wood en 5-wood gebruikt, die zijn i25 en G410 modellen vervingen. Hij heeft recentelijk, juist zoals Hideki Matsuyama een TaylorMade SIM2 (15 graden) in zijn tas gehad. Wel met een verschillende shaft, namelijk de Fujikura Ventus Red 7 X.

Ijzers

In het verleden heeft Louis ook Ping i210 ijzers gebruikt. Maar recentelijk neemt hij de Ping Blueprint (ijzer-3 tot pitching wedge) mee. Afhankelijk van de baan en de weeromstandigheden breidt hij de set soms uit met ijzer-4. Al zijn ijzers zijn uitgerust met True Temper Dynamic Gold X100 shafts.

Wedges

Oosthuizen gebruikt Titleist Vokey Design SM9 wedges (50-12F, 54-14F, 58-08M) met KBS Tour 120 S shafts. Deze wedges staan bekend om hun precisie, wat essentieel is voor het korte spel van de Zuid-Afrikaan.

Putter

Louis Oosthuizen gebruikt een Yes! C-Groove Mollie Tour putter met een SuperStroke Traxion Pistol GT Tour grip. Deze putter is ontworpen om een consistente rol en uitstekende controle te bieden

De golfbal naar voorkeur

Louis gebruikt een van de meest gebruikte tornooiballen. De Titleist Pro V1 is één van, zo niet de beste golfbal op de markt. Hij combineert indrukwekkende afstand in het lange spel met uitstekende controle op de greens.

You may also like

Deze website maakt gebruik van 1st party cookies. Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze standaard voorwaarden. Aanvaarden Meer info